Uncategorized @ 12 September 2023, Comments Off on Aselsandakiler dikkat

Gecen adem yavuz arslan Berat Kulunyarab (Sait Satılmış) adinda birisinin cektigi 15 temmuz itiraf videolarini yayinlarken istihbarat elemani nasil olur diye tarif etmis. Baktim bizim ali galip yildirim i anlatiyor.

Aselsandakiler dikkat etsin, ne derse he deyin gecsin, en azindan excele isminiz kotu yazilmasin :))

Merak ettigim tayyibin g.tunun kili bir seyruseferci neden damadin iha fabrikasina gitmez?

Sage zaten ciftlik orasi suruldu, surulmeye de devam ediyor.

🤡🤡
Uncategorized @ 11 September 2023, Comments Off on New paper accepted for publication

I am happy to announce that our new paper has been accepted to be published by IEEE transactions on mobile computing. 🎉🎉

Uncategorized @ 09 July 2023, Comments Off on How to Install Hyper-V on Windows 11 Home

Hyper-V can be enabled on Pro, edu, ultimate versions. For windows home run the following in Administrator mode from a batch file:

pushd "%~dp0"

dir /b %SystemRoot%\servicing\Packages\*Hyper-V*.mum >hyper-v.txt

for /f %%i in ('findstr /i . hyper-v.txt 2^>nul') do dism /online /norestart /add-package:"%SystemRoot%\servicing\Packages\%%i"

del hyper-v.txt

Dism /online /enable-feature /featurename:Microsoft-Hyper-V -All /LimitAccess /ALL

pause
Uncategorized @ 05 December 2022, Comments Off on 2022 de gecti

Yazdigim son yaziya baktigimda 2022 nasil olur az cok kestirmisiz 🙂 Aslinda bunun icin kahin olmaya gerek yok. Binadan atlarsan dusersin, bu kadar basit.

2023 yilinda tayyibin “Akıllı olanlar Türkiye’yi terk etti gitti, aklı yetmeyenler burada tuzağa düştü” sozunu aslinda cemaat icin soylemedigini gorecegiz.

Uncategorized @ 02 January 2022, Comments Off on 2022’de ne olur?

Tabi ki sadece tahmin edebiliriz. Şahsın son konuşmalarına bakarsak geçimsiz bir tip olacak. Sen konuşmaya değer bir adam değilsin derken kastettiği oydu.

Bunun yanında paraya ihtiyaç olduğu için bu yıl Türkiyede kenevir ekimi serbest hale gelebilir.

Tayyip gitmez yeri daha da sağlamlaşacak.

Diğer yıllarda da daha büyük açılımlar olacaktır. O da seneye.

Uncategorized @ 14 December 2021, Comments Off on Ağaç kabuğundan lezzetli yemek tarifleri

Dogrusu itin bir tanesi KHK’lilar icin agac koku yesinler demisti. Yemedik cok sukur ama kendileri yiyecek. Bu mesaji okuyanlar bana tariflerini gonderirse amme hizmeti burada yayinlarim.

XoXo

Uncategorized @ 12 December 2021, Comments Off on SAGE’de yasadigim ilginc olaylar.

Anonim bilgiler geliyor ama emin olmadan yazamam kusura bakmayin. Devam edecegim.

ODTU elektronik’te D102 amfisinin onunde bir pano vardir. Son siniftayim baktim ki SAGE’nin orada ilani var, tanitima geleceklermis. Bir gideyim bakalim guzel is gibi duruyor demistim. Zaten son sinifta TUBITAK, ASELSAN neresi varsa basvurmaya hazirlaniyordum. Neyse…

Geldiler Pinar Koyaz uzuuun bir sunum yapmisti, seyrusefer ile ilgili, Yuksel abi de pek birsey anlatmadi soru cevaba gectik. Bu arada Aylin de elini yakmisti o gun bize verilen cay ikraminin suyu dokulunce 🙁 Neyse basvurdum, bir haftaya mulakat sonra da is teklifi vs.

Cok zeki insanlar vardi gercekten ama neden disarida hep ayet hadis yorumu yaparlardi bir turlu anlam veremezdim.

ANLATACAKLARIM:

Mujdat Tohumcu ve cumaya gidenler listesi

Once bundan baslayalim. Yukari tasindigimizda ilgimi ceken sey su olmustu. AKP’nin daha liberal oldugu donemlerde cuma namazlarina kucuk bir dolmus kalkardi. Yani 10-12 kisi ancadir herhalde gidenler. O siralarda da mudur olan Mujdat Tohumcu cumaya gidenleri kapida karsilar isimlerini listelermis, kimisi buna fisleme diyebilir itiraz etmem. Sonra AKP islamci cizgiye gelince bu sefer de baktim ki namazla alakasi olmayan adamlar cumaya gitmeye basladi :)) 5-6 isuzu otobusle camiye cikarma yapiyordu resmen sage. Ulan ya LoL. Sonra sageye de mescit acildi da bu ihtiyac karsilanmis oldu 🙂 ama cuma icin yine mescide gitmek gerek. Bu arada Ramazan ayinda oruc tutanlarin listesi de istenirdi. Maksat yemekten tasarruf falan ama yaw sana ne bilader? Ha bu arada benim kac gun oruc tuttugumu sayanlar da olmustu :))) ahhahhaha Ramazan ayi dedim de aklima sadece Ramazan’da su icen ODTUden Yalcin Hoca geldi. Hey ulan be :))

Berkant ile ilgili olayi belki sonra anlatirim. Sadece arada zarf atardi sacma sapan. Derler ya cok sallamanin en kotu yani salladigin seyleri birgun unutmaktir. Hadi bahsedelim. Birgun cardakta oturuyoruz, herkes gittikten sonra basladi iste ben cemaatin evlerinde kaldim bir yil, risaleleri okudum falan. Aklinca zarf atiyor. Sonradan duydum ki herkese zarf atmis herhalde boyle. Bir kisi email atti ona da baska seyler soylemis :)) LoL

Ali Galip Yildirim ve Dogu Perincek benzerligi

Gelelim buna. ben 3. sinif stajimi iltaren’de yapmistim. her yil adi degistigi icin su an ne hic bilmiyorum bile. sage ile mulakat yapinca oraya gidip oradaki abilere olayi anlattim, kim vardi mulakatta dediler hatirladigim/not aldigim kadariyla saydim. Ooo dedi Ali galip olursa iyi olur calisman rahat olur iyi biridir dedi. Bunu bana diyen de boyle fetocu gibi bir adam, caliskan, ahlakli, isini duzgun yapan birisi yani. Ali galip ile ilk tanismam boyle olmus oldu. Neyse ise basladik baktim boyle guler yuzlu, bazen sacma konussa da sevecen gorunen bir adam. Sonra bir ara dursun abi bir yerlerden eski fotograflar bulmus bak dedi eskiden sage boyleydi. Bi baktim ali galip gur saclarini neredeyse ardina kadar uzatmis bildigin dev-solcu. Ha iyiymis dedim. Sonradan tovbe etmis demek ki diye dusundum, neyse. O siralar MHP cizgisinde, ulkucunun hasi. Sonra bir ara cemaatci oldu, ise zaman mi aksiyon mu neyse onla gelip gidiyor. Daha sonra da akpli olup fetoculere savas acti. Ilginc bir adam vesselam. Birgun bir arkadas geldi dedi ki, enes haberin olsun ali galip etrafa senle ilgili sorular soruyor, senin fetocu oldugunu dusunuyormus dedi. sorsun fark etmez. Su siralar nedim sener tweetleyip meryem gayberi fanligi yapiyor anladigim kadariyla. Ha yine birgun birisi dedi ki, enes senle ilgili dedikodular var. neymis dedim. Ben sagenin abisiymisim, primlere ben karar veriyormusum. bak sen. Eee? ama ben o sirada uzman arastirmaciyim ve melih benden 150 civari daha fazla prim aliyor onu napacaz? Belki de Melih abidir AHHAHAAAHAHAAA olsun dedim gectim. Ulan ne salaksiniz, ekmege surulecek beyin yok sizde. Bazilari dikkatimi asiri cekecek sekilde saygi gosterirdi bana, sebebi buydu demek. LoooL

Takip etmek isteyenler: https://twitter.com/aligayildirim RT ettiklerini not edin, hatta engelleyin rahat edersiniz.

LoL. Ugur abi gidince hasbelkader sistem muhendisi olmus, isini seven, birim amiri gibi sacma bir isi bile istemeyecek kadar isini seven biriydim. Kimseye karismadim, kimse de bana karismasin istedim, ama olmadi. Iste buna kader deniyor.

Beyler bayanlar o ulke bok cukuru, iyi olanlara sesleniyorum, terk edin. ben de o boka batmistim, ciktim kurtuldum cok sukur.

Nejlet mi Ebjet mi nedir bir tane de mudur yardimcisi vardi, cok onemli degil dava actigimda donemin tum amirleri ortaya cikar zaten. Nedense o adam hic aklimdan cikmiyor, telefonda bana kizmis sonra da bir daha cevap vermemisti. Hey gidi nurcu Ebjet soylesene isimler istihbarattan geldi diye. Hakkim sana da zikkimdir.

Tabi bizim Yavuz‘dan bahsetmezsem olmaz. Aciga alindim, iste spor malzemelerim tamir ettigim bir laptop falan sagede kaldi. Yavuz da bana yakin oturuyor keciorende hem de baya muhabbetimiz var. Benim malzemeleri getirir misin diye telefon ettim, telefonu acti, “siz kimsiniz” dedi. Ulan ayni gun mu sildin adimi? Sonra da benim linkedin profilimi kopyaladi duydum ki avrupada is bulmus. :/

baska?

Birgun birisi beni odasina cagirdi. Su arkadaslarin performansi cok dusuk birisi de cok elestirel konusuyor sen beraber calisiyorsun ne dusunuyorsun dedi? Insanlarin ekmegi ile oynamayin, bunlari bu sebepten atacaksaniz sagenin yarisini atmaniz lazim dedim, sonra da beni attilar AHAHAHAHA. En kotusu de o gun bana sorduklari adamlardan bir tanesi aciga alindigim gun telefon numarami silmis. Aradim siz kimsiniz demisti. Dunya doner enes…

Birgun yine atesli atesli konusuyoruz, turk milleti omurgasizdir guc kimdeyse ona yanasir dedigimde Sinan ile goz goze gelmistik (Yalniz enfes bir yorum yapmisim, 10 senedir hic sapmadi). O zaman dedim adimin ustune bir cizik daha yedik. Olmuyor abi, bu dilimi tutamiyorum iste. Ha bu arada Sinan oyle yonetici falan degildir de bunlarin toplantilarinda adim gecmistir (belki de olmustur kim bilir? saglam AQPliydi). Malum Ahmet Ozsoy’un da gittigi toplantilari duyduk dusuk ceneli bir salagin agzindan 🙂 golbasi mi, cukurambar mi neresiyse artik, gecmis gun.

Ha bu arada aciga alindigim gun ziya karabayin yanimdan gecisi vardi, onu da yazdim bir yere. Yazanlar zaten yazdi da, ben de yazdim, onla da hesaplasacagiz, Allah’a inaniyorsa (inanmiyorsa da, fark etmez)…

Ayni aciga alindigim gun guvenlikcinin, Yakuptu sanirim, gozleri de dolmustu. Kusura bakmayin hocam, iceri giremezsiniz demisti. Belki o da atilmistir, dunyalar iyisi bir adamdi.

Zamanla buralar dolar. Under construction.

Uncategorized @ 05 October 2021, Comments Off on Çıkar konuşunca, vicdan susar.-Cemil Meriç

Oyle bir ahlaksizlik almis basini gitmis ki, soyleyecek soz bulamiyorum. Ataturk’un de begendigim sozlerinden “akli hur, vicdani hur, irfani hur” tanimi coktan ucmus gitmis. Geri gelir mi bilemem. Bosuna degil ki Mehmet Akif de siirinde

Buhranlar içindeydi, bu günden de beterdi.

Sırtlanları geçmişti beşer yırtıcılıkta;

Dişsiz mi bir insan, onu kardeşleri yerdi!

demisti. Seveni de var sevmeyeni de var ama Nurettin Topcunun yazdigi mektuba katilmamak elde degil:

Hizmetine ömrümü harcadığım memlekette,
dostlarım kalmadı gibi bir şey.

İnsanın düşkünlüğünü, sefaletini bilirdim
ama ruh sefaletinin bu kadar karanlığını görmemiştim.

İnsan diye emek verdiklerimin hemen hepsi de
ruh ve mana mefhumuna yabancı,
menfaat kölesi bir takım haşerelermiş.

Ahlaksızlığın ummanı olan bu Şark´ı
yaşadıkça tanıyorum.

Burada insanı fenerle arayanlar yanılmamışlar.
“Müslümanız diyen insan yığını´ yok mu?

Onlar, Şark´ın en aşağı tabakasını teşkil ediyor.
Yaşanan şekliyle Müslümanlık Şark´ı bitirmiş.

Buraya artık ne ilim girer, ne ahlak;
ne de Allah uzanır bunlara…

Bunların önce her şeyi bırakıp,
insanlık devrine girmeleri lazım.
(11 Nisan 1965 tarihli mektup) Nurettin Topçu

Aklini, vicdanini satmis bu insanlar nasil uyanir bilemem…

Uncategorized @ 29 September 2021, Comments Off on Hadi aklinizi sattiniz da keske vicdaninizi da satmasaydiniz

Nagehan Alci bugunku yazisinda sebep belirtmeden, acilen parlementer sisteme geri donulmesi gerektigini soylemis. AKP’liler de anayasa degisikligi ile yari baskanlik sistemi gibi birseye gecilmesi icin muhalefete cagri yapacakmis. Yani?

Yani satildiniz ey kendisini satmaya gonullu mallar!

Her zaman dedigim gibi benim acimdan zaten kaybetmis insanlarsiniz ama yine de bu dunyada da hakim karsisinda sizi dinlemek isterim.

KHK’lara sebep olan tum sirali amirler ve fisleme islerinde gonullu kopekleri ile mutlaka, oyle yada boyle bir oturur konusuruz. Hikayeleri yazmaya baslayin…

Opuyorum..

Uncategorized @ 21 September 2021, Comments Off on Hitler sucluydu da halk melek miydi?

Twitter’da severek takip ettigim bir hesap vardi. @sicolanarkozy ne olduysa twitter’dan ayrilanlar furyasina o da katildi ve hesabi kapatti 🙁 Her zaman aklimi kurcalayan su yazisini unutmuyorum:

Hitler gittikten sonra halka onun toplama kamplarini gostermisler de ayilanlar bayilanlar olmus. “Bunlarin oldugunu bilmiyorduk, ne kadar kotu bir insanmis” demisler. YALAN. Hepsi herseyi biliyordu. Hatta komsusunu kendisi ihbar ediyor gidisini pencereden izliyordu. Bilmem, belki kiskaniyorlar kendilerince bu sekilde ceza veriyorlardi. Belki de kizlari evlenme teklifini reddetmis o da onlari oyle cezalandiriyordu. Ya da gercekten “insanustu” olduklarini dusunuyor, dis guclerin ayagina dolanmasi yuzunden onlara sinir oluyor ve olumlerinden mutluluk duyuyordu. Evet hepsi neyin ne oldugunu biliyordu ve hepsi de cok iyi yalanciydi.

Bu hep boyle mi? Evet boyle. Hz. Musa kavmini dogru yola cagirdiginda ona da demislerdi ki: “Ey Musa, senin dediklerin dogrudur ama bize rizkimizi firavun veriyor”. Ve cogu firavunun yaninda yer almisti. Yine ayni inatla ayin ikiye ayrildigini goren musrikler hem yalan hem de iftira ile “Muhammed’in sihri gokyuzune de bulasti” demislerdi. Tayyip “bu adam teroristtir” dediginde, yillardir tanidigi arkadasini/akrabasini satanlar da gorduk.

Insanoglu cig sut emmis, degismez. Kimin hirsiz, kimin masum oldugunu bilir ama “bize rizki o veriyor” deyip bir tiranin golgesinde yer kapmaya calisir. Allah herkesi pesinden gittigi insanla beraber etsin, edecek de:

“İnsan sınıflarından her birini biz o gün imamlarıyla (önderleriyle) beraber çağıracağız. (İsrâ: 71)”