# Hitler sucluydu da halk melek miydi?

Uncategorized @ 21 September 2021

Twitter’da severek takip ettigim bir hesap vardi. @sicolanarkozy ne olduysa twitter’dan ayrilanlar furyasina o da katildi ve hesabi kapatti 🙁 Her zaman aklimi kurcalayan su yazisini unutmuyorum:

Hitler gittikten sonra halka onun toplama kamplarini gostermisler de ayilanlar bayilanlar olmus. “Bunlarin oldugunu bilmiyorduk, ne kadar kotu bir insanmis” demisler. YALAN. Hepsi herseyi biliyordu. Hatta komsusunu kendisi ihbar ediyor gidisini pencereden izliyordu. Bilmem, belki kiskaniyorlar kendilerince bu sekilde ceza veriyorlardi. Belki de kizlari evlenme teklifini reddetmis o da onlari oyle cezalandiriyordu. Ya da gercekten “insanustu” olduklarini dusunuyor, dis guclerin ayagina dolanmasi yuzunden onlara sinir oluyor ve olumlerinden mutluluk duyuyordu. Evet hepsi neyin ne oldugunu biliyordu ve hepsi de cok iyi yalanciydi.

Bu hep boyle mi? Evet boyle. Hz. Musa kavmini dogru yola cagirdiginda ona da demislerdi ki: “Ey Musa, senin dediklerin dogrudur ama bize rizkimizi firavun veriyor”. Ve cogu firavunun yaninda yer almisti. Yine ayni inatla ayin ikiye ayrildigini goren musrikler hem yalan hem de iftira ile “Muhammed’in sihri gokyuzune de bulasti” demislerdi. Tayyip “bu adam teroristtir” dediginde, yillardir tanidigi arkadasini/akrabasini satanlar da gorduk.

Insanoglu cig sut emmis, degismez. Kimin hirsiz, kimin masum oldugunu bilir ama “bize rizki o veriyor” deyip bir tiranin golgesinde yer kapmaya calisir. Allah herkesi pesinden gittigi insanla beraber etsin, edecek de:

“İnsan sınıflarından her birini biz o gün imamlarıyla (önderleriyle) beraber çağıracağız. (İsrâ: 71)”

Comments are closed.