# Kim ne kazandi? Kim ne kaybetti?

Uncategorized @ 25 August 2021

1958 yılında sümbüllerin actigi donemde dunyaya geldigini soylerdi annesi. Birkac yil sonra aldiklari kafa kagidina Mayis diye yazdilar. Babasi cami hocasi ayni zamanda da kuran kursu ogretmeniydi. Akcakoy’de dunyaya geldi ya, cocuklugu da degisik koylerde gecmisti.

Ilkokula bir yil gec de olsa Akcakoy’de basladi, 3 okul degistirip mezun oldu. O yil atesli bir hastalik gecirdigi icin annesi ortaokula devam etmesini istemezdi ama bir yil bekledikten sonra ailesine posta koyunca kucuk kardesi ile beraber onu da ortaokula gondermeye karar verdiler. Hem kendisinden uc yas kucuk kardesine de goz kulak olacakti. Babasi yasli bir teyzenin evinden bir oda kiraladi ve iki kardes artik Kirkagac’ta ortaokula basladilar. Tatillerde eve gider, biriktirdigi parayla baba evinin eksiklerini alirdi kendince, hep anlatirdi bunu uzulerek.

Ortaokul da bitti, ya simdi? Girdigi parasiz yatililik sinavi ile Manisa Imam Hatip Lisesini kazandi. Sans yuzlerine guldu de kardesi de ayni okulu kazaninca mudure gidip bizi ayri sinifa koyun demeyi de bildi. Hesapta tek kitap alip kardesi ile tenefuste degistirip derslere o sekilde devam edecekti.

Degisikti lise yillari, recai berber arkadasiydi mesela, bulent arinc okula gelir liseli cocuklari ziyaret ederdi, bir sekilde muhabbetleri vardi yani. Tek kitabi bir kac kez bitirerek universite sinavina hazirlandigini soylerdi. Gun geldi ve simdiki adi 9 Eylul ilahiyat fakultesi olan, izmir yuksek islam enstitusu ogrencisiydi artik. Hem liseyi de bitirdigi icin memur da olabilirdi. Kisa bir yozgat-alevi koyu hikayesinden sonra izmir bayrakliya tayinini yaptilar, hem imam olarak calisiyor, hem de okuyordu. Bu sirada evlendi tabi, gelenbe’den bir kiz ile. Rivayet o ki, kizin nenesi genc adami ve kardesini gordugunde kizimi (yani torununu) bunlardan birisi istese keske dermis, olmus.

Universite de bitince bakanlik arasi gecis ile ogretmenlige adim atti. Bayraklidaki kucuk evlerinden tarsustaki kucuk evlerine gectiler. Tarsus onlara bir erkek bir de kiz cocuk verecekti. Tarsus Kasim Ekenler orataokulunun yeni din kulturu ogretmenlerinden birisiydi. Ahlakli, caliskan, azimli. Kendisi ile dunya gorusu olarak zit olan Nihat Demir de severdi bu ogretmeni ve mudur yardimcisi olmasi icin teklifte bulundu.

Mudur yardimciligi sirasinda akillarda kalan bir hikayesi soyledir: okula demir kapi yapilacak, mudur, yardimcilarindan tanidik demircileri gezip fiyat teklifi almasini ister. Bu da en dusuk fiyatli yeri bulur (en yakin teklifini ucte biri). Sonradan ogrenir ki yuksek fiyat getirenlerin bir kismi demircilerle anlasmis parayi kirisacaklarmis. O sirada seref nisani olan sozu duyar arkadasindan: “senden adam olmaz”.

Yillar gecer artik memlekete yakin olalim deyip Akhisar’a tayin ister. Bir koy okulunda mudur olur. O kadar uzaktan gidebildigi okul orasi oldugu icin gelir. Nasip diyelim, gittigi okul dogu gorevi sayildigi icin kidemi daha hizli artar. Sonra Akhisar merkezde baska okullara mudur olarak gecisler yapar ve birgun bir kararname ile ogretmenlige gecirilir.

15 Temmuz sonrasi da aciga alinir, ama emekli edilir. Bu donemde terorist denerek 6 gun nezarette yatmisligi vardir. Bu devam eder ve orgut uyeliginden davalara katilir. Adami taniyanlarin poposuyla guldugu iddialar ile ne zaman hapse giderim acaba dusuncesi ile gecmisti son zamanlari.

Tabi bu sirada yaslanan kalbi bir kez spazm gecirmis, damar tikanikligi bas gostermisti. 23 Agustos 2021 tarihinde girdigi kalp ameliyatinda hayatini kaybetti.

Babam, Halil Ibrahim Erdin. Bir agac golgesi olan bu dunyadan sonsuzluk dunyasina goc etti. Kimsenin ahini aldi mi bilmem ama cok ahini aldilar, bundan eminim. Son bes yilini torunlarina kavusmak umidiyle gecirmisti, olmadi.

Allah mekanini cennet etsin.

Comments are closed.