# Oteller hakkında bazı görüşlerim ve eleştirilerim

Uncategorized @ 21 October 2012

İşim icabı değişik şehirlerde konaklama ihtiyacım oluyor. Belki fazla sayıda otelde kalmış olmasam da anlayamadığım bazı detaylar var. Örneğin hemen karşıdaki büfeden 50 kr. vererek alabileceğiniz bir şişe su neden 5 TL?  Otele yiyecek ve içecekle girmek neden yasak?

1- Eskihisar Old Castle Otel : Bir aile işletmesi. Odaları temizdir. Çalışanları orta halli kibar insanlar. Sonuçta Gebze gibi ortalama bir şehrin insanı. Sahipleri ve resepsiyondaki bayan business otel olduklarını iddia eder. Bu yüzden odadaki mini barı tamamen bitirmek yerine ödeyeceğiniz hesap ile fazladan 3 gün daha konaklayabilirsiniz. İçeri şişe su veya herhangi bir yiyecek ile girdiğiniz fark edilirse yine resepsiyon müdahale eder ve iyi bir fırça yiyebilirsiniz. İsteyerek gideceğim son yer Eskihisar olmasına rağmen otel yönetimi sizin çalıştığınız şirket olmasa kendi imkanınızla o otelde kalamayacağınızı düşünür. Bu yüzden aslında oradakilerle tamamen farklı dünyaların insanları olduğunuzu anlarsınız. Bir önceki gelişinizde mini bardan bazı tüketimleriniz olduğunu veya kuru temizleme kullandığınızı iddia edebilirler. Zaten kullanmamışsınızdır, kibarca reddedersiniz birşey demezler. Odaların alt katındaki salonda özellikle yazları sıkça düğün, davet vesaire olur. Karşısında kokoreççi Yaşar Usta vardır. En az bir kere yiyebilirsiniz 🙂 Kalabileceğiniz bir oteldir. Business olması için birçok değişiklik yapması gerekir.

2- Konya Hilton Garden Inn : Fiziksel olarak büyükçe bir business otel. Temizliği iyi ama süper değil. Odalarda su, kahve, çay ikramdır. Ütüsü, ütü masası bulunur. Mini barı boştur, içini resepsiyonun yanındaki marketten kendi isteğinize göre doldurabilir veya dışarıdan aldığınız nevaleyi yerleştirebilirsiniz. Şirket ayarladığı için fiyatı açısından pek birşey diyemeyeceğim ama bize ucuz 🙂 Kahvaltısı güzel, çalışanlar da profesyonel olmaya çalışan düzgün insanlar.

3- Bayramoğlu Resort Otel : Eski bir otel, yazın giderseniz çok nemli bir yer ve basık. Bazı odalarında da klima çalışmıyor olabilir, dikkat. Onun dışında old castle ile çok benzer.

4- Bayramoğlu North Star Otel : Odaları ferah ve yeni bir otel, manzarası da güzel ve genelde dolu olur 🙂 Bu da sanırım çok tercih edildiğinden.

Leave a Reply

*