Uncategorized @ 25 January 2012, “No Comments”

Bu günler Ankara’ya en yogun kar yağışının olduğu gunler. Sabah servis beklerken gördüğüm manzaraya pes demekten baska çarem kalmıyor. Eskisi yenisi, kadını erkeği karlı buzlu yollarda inanılmaz bir araba sürüsü. Daha bugün gözümün önünde ara sokaktan çıkarken kaç tana araba anayola doğru kayarak çıktı, hem de yolun hatrı sayılır bir yerine kadar. Abi derdiniz ne?

Uncategorized @ 13 January 2012, “No Comments”

Söyleyecek o kadar çok şey var ki kitap yazmayı dusunuyorum:) uç tane ilan verdim ve sanırım ilanlar da sitedeki en ucuz telefon ilanlari gibiydi. 2 günde 300 den fazla mesaj geldi.

Farkettigim baska birsey de gittigidiyor ile sahibinden kullanıcıları çok farklı tipte insanlar. Sanırım iki sitenin de ayrı fanları var.

100 tl amca seni unutmayacağım. İstersen 1100 hala hazır.

Bir de sahibinden.com moderasyonunun tripleri nedir? Abi gittigidiyor çatır çatır kayıtsız telefon satıyor, siz neden sosyal sorumluluk işlerine giriyorsunuz ki? Kayıtlı değilse ilana koyamazlarmış, bi dakka, lan yoksa siz de mi devletsiniz?

BEN ÖZGÜRÜM

Malesef ülkemizdeki en saçma uygulamalardan birisi de yurtdışından gelen telefonların kaydı meselesi. Mesela kardeşim bana hediye olarak telefon getiriyor ama ben kullanamıyorum. Neden? Çünkü pasaporta kayıt hakkı yok onun için. Hadi bakalım sağdan soldan pasaport bul falan da filan. Ayakta uyuyorlar 5 milyon tane pasaport kayıtlı telefon varmış. Bir 5 milyon da fake IMEI ile dolaşıyordur piyasada, ve hala uyuyorlar. Mesela ben babamdan rica ettim ve sağolsun kendi pasaportuna işletti. Yani kafaya koyan bir şekilde üstesinden geliyor bu işin. Bunun kayıt altı ekonomi ile ilgisi de yok, bir siz mi akıllısınız da başka ülkeler yapmıyor bunu? Tekrar söylüyorum ben özgürüm. Avantacı distribütörlere para kaptırmak istemiyorum. Telefonum bozulursa bozulur garanti falan da istemiyorum. Tekrar : Ben özgürüm istediğim telefonu alır istediğim gibi kullanırım, avantacı distribütörlere de para yedirmem. Ben onlar kadar kolay para kazanamıyorum kusura bakmasınlar.

Bir de yurt dışı çıkış harcı var ona da sonra değinelim :)) Belki de konuşmaya gerek bile yoktur ne dersiniz?

Richard Stallman! seni geç anlayacaklar. (Tam onun kulvarında olmasam da insanlara özgürlük mottosunu benimsiyorum)

iPhone @ 04 January 2012, “No Comments”

The very last version of iTunes is crashing on my AMD computers. Am I being punished?

Tags:
Linux @ 02 January 2012, “No Comments”

Recently i tried pacpl in ubuntu and it was successful. But when i had the mp3 file my mp3 player could not stream it, so i re-encoded it using audacity. I guess lame and twolame packages are required for this operation, before this check that you can play the video on your favorite video player, that is the video decoders are available.

Tags: